Romanna Delauw, Dancemind, Moderne dans dansen, Yoga, Pilates, Dans je fit, workout

Over mij

Hoi! Leuk dat je deze website bekijkt en dat je meer wilde weten over mij.

Mijn naam is Romanna Delauw, ben 29 jaar en dansen is mijn passie.

Toen ik 8 jaar was, begon ik met dansen. Gelukkig bleek ik genoeg talent te bezitten om mijn beroep ervan te maken. Om dit doel te bereiken ben ik naar de vooropleiding dans in Venlo gegaan en daarna naar de dansacademie ArtEZ. Ik had het geluk om in choreografieën te mogen staan van o.a. Ed Wubbe (Scapino Ballet), Adriaan Luteijn (Introdans), Ann van den Broek, Amos Ben-Tal (NDT/Korzo) en Guy Weizman. Deze geweldige tijd sloot ik af met als kers op de taart een stage bij Scapino Ballet, waarbij ik in stukken mocht dansen van Ed Wubbe, Marco Goecke en Heidi Vierthaler (Forsythe Company). Toen ik werd aangenomen als professioneel danseres bij Korzo liep ik een blessure op, die een eind maakte aan mijn danscarriere.

Hierna volgde een zware tijd waarbij ik mentaal en fysiek even afstand moest en wilde doen van dansen. Om toch in vorm te blijven en kracht te behouden ging ik Pilates lessen volgen. Dit was een eye opener voor me, waarbij Pilates me ontzettend veel gaf. Het is een bewegingsvorm waarbij souplesse, kracht, controle en balans een grote rol spelen en na de les heb je een volledige workout gehad waarbij alle spiergroepen aan bod zijn gekomen. Daarnaast is Pilates niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. De les is zo opgebouwd dat je de oefeningen op een gegeven moment uit het hoofd kent. Hierdoor hoef je niet meer na te denken en kon mijn geest tot rust komen. Na deze ervaring besloot ik mijn certificaat te halen voor Pilates instructrice en ben ik deze lessen met veel plezier gaan geven.

Tegenwoordig kan ik weer dansen, doe ik mee aan moderne dansprojecten en maak ik choreografieën. Ik doe niets liever dan het doorgeven van de kennis die ik heb mogen opdoen van inspirerende docenten en choreografen. Daarnaast werk ik als laborant klinische neurofysiologie in een ziekenhuis. De algemene medische kennis die ik hiervoor heb verworven is een mooie aanvulling tijdens de lessen.

In mijn lessen vind ik het belangrijk om mogelijkheden te bieden voor een individu om zichzelf te ontplooien, het eigen lichaam goed te leren kennen, een goede workout te geven én natuurlijk lol te hebben. Mijn doel is dat jij beter in contact staat met je lichaam en daar het uiterste uit jezelf kunt halen.

Mijn doel: dat je naar huis gaat met een GEWELDIG gevoel!

Ik hoop je in Alverna of Wijchen te zien tijdens de lessen!