Romanna Delauw, Dancemind, Moderne dans dansen, Yoga, Pilates, Dansfit, workout

'Pilates is niet voor watjes!'

Mijn naam is Romanna Delauw, ben 30 jaar en dansen en Pilates zijn mijn passies.

Toen ik 8 jaar was, begon ik met dansen. Gelukkig bleek ik genoeg talent te bezitten om dansen tot mijn beroep te maken. Om dit doel te bereiken ben ik naar de vooropleiding dans in Venlo gegaan en daarna naar de dansacademie ArtEZ. Ik had het geluk om in choreografieën te mogen staan van o.a. Ed Wubbe (Scapino Ballet), Adriaan Luteijn (Introdans), Ann van den Broek, Amos Ben-Tal (NDT/Korzo) en Guy Weizman. Deze geweldige tijd sloot ik af met o.a. een stage bij Scapino Ballet, waarbij ik in stukken mocht dansen van Ed Wubbe, Marco Goecke en Heidi Vierthaler (Forsythe Company). Toen ik werd aangenomen als professioneel danseres bij Korzo liep ik een blessure op, die een eind maakte aan mijn danscarriere.

Hierna volgde een zware tijd waarbij ik mentaal en fysiek even afstand moest en wilde doen van dansen. Om toch in vorm te blijven en kracht te behouden ging ik Pilates lessen volgen. Dit was een eye opener voor me, waarbij Pilates me ontzettend veel gaf. Het is een bewegingsvorm waarbij souplesse, kracht, controle en balans een grote rol spelen en na de les heb je een volledige workout gehad waarbij alle spiergroepen aan bod zijn gekomen. Hierdoor behield ik mijn kracht en werd ik soepeler, terwijl dit niet was wat ik had verwacht van Pilates. Het was niet alleen goed voor mijn lichaam, maar ook voor mijn geest. De les is opgebouw zodat je de oefeningen uit het hoofd leert kennen. Hierdoor hoefde ik niet meer na te denken en kon ik tot rust komen. Na deze ervaring besloot ik mijn certificaat te halen voor Pilates instructrice en ben ik deze lessen met veel plezier gaan geven. Nog altijd merk ik dat er een taboe heerst op Pilates, men denkt dat het mindfulness oefeningen zijn waarbij je weinig beweegt. Het tegendeel is waar! Pilates is niet voor watjes! Mensen die dit denken kan ik alleen maar zeggen: probeer het eens en je zult versteld staan hoe goed het is voor je lijf.

Tegenwoordig lukt het weer om te dansen, doe ik mee aan moderne dansprojecten en maak ik choreografieën. Ik doe niets liever dan het doorgeven van de kennis die ik heb mogen opdoen van inspirerende docenten en choreografen. Daarnaast werk ik als laborant klinische neurofysiologie in een ziekenhuis. De algemene medische kennis die ik hiervoor heb verworven is een mooie aanvulling gedurende de lessen.

In mijn lessen vind ik het belangrijk om mogelijkheden te bieden voor een individu om zichzelf te ontplooien, het eigen lichaam goed te leren kennen, een goede workout te geven én natuurlijk lol te hebben. Mijn doel is dat jij beter in contact staat met je lichaam en je het uiterste uit jezelf kunt halen.

Mijn doel: dat je naar huis gaat met een GEWELDIG gevoel!

Tot in de les!